Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria municipiului Chișinău informează că marți a fost inaugurat oficial, după reabilitare, scuarul „George Coșbuc", din centrul istoric al capitalei. La eveniment au participat reprezentanți ai municipalității, designerii proiectului de reamenajare a spațiului public, reprezentanți oficiali ai orașelor partenere ale proiectului trilateral „Mannheim - Chișinău - Cernăuți, „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul" și locuitori ai urbei.
Reabilitarea scuarului „G. Coșbuc" a inclus reconstrucția aleilor pietonale, amenajate în pavaj, renovarea gazonului (care este dotat cu irigare automată), instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii și a fost montată o cișmea.
În cadrul întrevederii cu reprezentanții municipalităților din Cernăuți și Mannheim, Primarul general, Ion Ceban și-a exprimat speranța că asemenea inițiative vor continua, prin colaborări și intensificarea discuțiilor pe diverse idei și proiecte de dezvoltare a municipiului Chișinău. „Capitala are nevoie de asemenea parteneriate. Îmi doresc restaurarea mai multor monumente istorice, dar și realizarea de noi proiecte pentru Chișinău. Colaborarea noastră abia începe, iar lucrurile frumoase trebuie să continue", a mai spus Ion Ceban.
Proiectul de execuție privind reabilitarea scuarului „George Coșbuc" a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „LAMIEZ" și AO „Centru de urbanism", care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 02 - 29 octombrie 2018.
Andrei Vatamaniuc, designerul proiectului, a declarat că autorii conceptului privind reabilitarea spațiului public și-au propus să creeze o zonă simplă, care se încadrează în centrul istoric, dar în același timp accesibilă pentru oameni: părinți cu copii, tineri, iubitori ai sportului și pentru persoane cu mobilitate redusă.
Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului este de cca 1 milion de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant oferit de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.