Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria municipiului Chişinău, în termen de 2 săptămâni, va propune modificarea cadrului legal ce reglementează modul de intervenţie a serviciilor, în cazul unor avarii la reţelele de alimentare cu apă, gaz, energie electrică sau termică. Cu o iniţiativă în acest sens a venit primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, ca urmare a avariei de săptămâna trecută la reţeaua termică magistrală.
În urma acelei defecţiuni, provocată de căderea tensiunii pe linia de 110kV a CET-1 Străşeni, au fost oprite staţiile de pompare ale Centralei termice de vest a SA „Termocom” şi 233 de blocuri locative şi mai multe instituţii din oraş şi suburbii au rămas fără căldură. Potrivit primarului de Chişinău, pentru remedierea imediată a avariilor, trebuie modificată procedura de intervenţie. Or, serviciile au echipele tehnice proprii, însă lucrările nu pot începe fără acordul fiecărei întreprinderi. În opinia edilului capitalei, de multe ori este suficientă doar informarea celorlalte servicii despre producerea unei avarii. Din acest motiv, crede Dorin Chirtoacă, reglementările legale existente tergiversează începerea lucrărilor de reparaţie, iar situaţia nu poate fi soluţionată decât prin operarea unor modificări la legislaţia în vigoare.
Ideea respectivă a fost susţinută şi de reprezentanţii SA „Termocom”, care după ce vor analiza minuţios prevederile legale existente, vor înainta propunerile necesare de operare a unor modificări a cadrului legal Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică.
La ziua de astăzi, sistemul termoenergetic din municipiul Chişinău activează în regim normal, iar agentul termic este livrat conform graficului de temperaturi. Avaria de săptămâna trecută la reţeaua termică magistrală este singura defecţiune serioasă, produsă în actualul sezon de încălzire.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău