Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria municipiului Chișinău inițiază proiectul-pilot televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic", cu participarea reprezentanților asociațiilor etnoculturale cu statut local. Emisiunile televizate vor fi difuzate începând cu luna decembrie, curent, iar activitatea are loc în contextul Festivalului Etniilor, ediția a XX-a, care în acest an nu a fost desfășurată tradițional, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", din cauza situației pandemice prin COVID-19.
Astfel, proiectul presupune filmarea, montarea şi difuzarea la mai multe posturi tv a 10 emisiuni, în cadrul cărora va fi reflectată activitatea etniilor și vor fi preparate bucate specifice naționalităților conlocuitoare din capitală.
Municipalitatea își propune ca fiecare ediție a emisiunii să aibă un stil liber de dialog și expunere prin gătit în afara platoului, promovând astfel pluralismul și multiculturalismul etnic prin intermediul bucătăriei, or acolo, unde fiecare istorie și potențial uman este la ea acasă și înțeleasă de societate.
Subiectul privind buna desfășurare a proiectului televizat a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei municipale pentru consolidarea relațiilor de conlucrare cu asociațiile etnoculturale cu statut local.
În context, viceprimarul de ramură, președinte al Comisiei, Angela Cutasevici, a precizat că municipalitatea este interesată să valorifice tradiţiile şi cultura etniilor din Republica Moldova.
La rândul lor, reprezentanţii etniilor au salutat iniţiativa APL Chişinău de a iniţia proiectul televizat cu genericul „Bucătăria Dialogului Interetnic" și au remarcat deschiderea municipalității pentru comunicare și colaborare în promovarea diversității interetnice și culturale.
E de menționat că în prezent în municipiul Chișinău sunt înregistrate 21 de asociații obștești etnoculturale cu statut local.