Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
O delegație de la Primăria Chișinău condusă de viceprimarul Olga Ursu, participă în perioada 23-26 februarie 2023, la Târgul de Turism al României, ediția a 47-ea, desfășurat la București, unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei turismului din regiune.
Alături de actori din industria turismului: operatori de turism, vinării și pensiuni, la standul de țară al Republicii Moldova participă pentru prima dată și Primăria municipiului Chișinău.
Reprezentanții Direcției Generale Economie, Comerț și Turism prezintă Chișinăul ca destinație turistică de nivel european, distribuind materiale informative și conținut atractiv, inclusiv platforma „visit.chisinau.md, pliante, broșuri, Harta investițională a municipiului Chișinău, cartea „Numele meu e Chișinău” etc. Standul Republicii Moldova a fost vizitat de Ministrul antreprenoriatului și turismului din România, Secretarul de stat al Ministerului antreprenoriatului și turismului, precum și de alți oficiali.
Prezența Republicii Moldova cu stand de țară la Târgul de Turism al României a fost posibilă datorită suportului financiar al Ministerul Culturii al Republicii Moldova, suportului strategic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova finanțat de USAID Moldova, în colaborare cu Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare UNDP Moldova, Regiunile Cahul și Ungheni, Clusterul turistic „VIA Cahul”, Primăria Municipiului Chișinău - Visit Chișinău.
În anul 2022, 13,3% dintre călătorii internaționali care au vizitat Moldova au fost din România, de aceea, prestatorii de servicii turistice se concentrează pe promovarea și stabilirea unor parteneriate de lungă durată cu reprezentanții turismului din România.
Ediția de Primăvară a Târgului de Turism din România este dedicat agențiilor de turism, turoperatorilor, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât și zonelor turistice din România, prin intermediul Unităților Administrativ-Teritoriale, Consiliilor Județene, Primăriilor, Asociațiilor de Turism și Oficiilor de Turism.