Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
În zilele de 14 - 17 ianuarie 2010, Primăria municipiului Chişinău, în colaborare cu Primăria satului Ghidighici şi Asociaţia Istoricilor din Moldova, organizează un şir de manifestări dedicate lui Ion Costin, membru al Sfatului Ţării, primar al oraşului Chişinău între 1933-1937.
Ion Costin este un nume de referinţă în istoria noastră interbelică, atât în domeniul politic, cât şi cultural.
Joi, 14 ianuarie, cu începere de la 10.30, în incinta Primăriei municipiului Chişinău, va avea loc lansarea expoziţiei dedicate memoriei lui Ion Costin, la 70 de ani de la trecerea în nemurire. Ea va fi urmată de un simpozion, cu participarea mai multor istorici, oameni de cultură, descendenţi ai familiei Costin.
Ion Costin va fi evocat de academicianul Alexandru Moşanu, istoricii Gheorghe Palade, Anatol Petrencu, Maria Danilov, Ion Negrei, vicepriministru al Republicii Moldova, Anton Moraru, Dinu Poştarencu, care vor vorbi despre activitatea lui Ion Costin în calitate de primar, membru al Sfatului Ţării, implicarea acestuia în procesul de constituire a presei naţionale în Basarabia, rolul lui în politica şi cultura Basarabiei interbelice. Îşi vor da concursul profesorii Aurel Marinciuc şi Ion Valuţă, doctori în matematică, profesori la Universitatea Tehnică. Ei vor pune în valoare o personalitate, care, alături de altele, a fost un exemplu edificator de om al cetăţii.
De asemenea, mâine, pe 14 ianuarie a.c., la ora 13.30 vor avea loc depuneri de flori la mormântul lui Ion Costin şi a familiei sale, din Cimititul Central, renovat recent de Primăria municipiului Chişinău. Numele lui Ion Costin va fi conferit Şcolii nr. 79 din Ghidighici.
Vedeti, ataşat, programul simpozionului
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău