Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chișinău a acordat diplome de onoare angajaților Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare

   51

Primarul General, Ion Ceban și viceprimarul de ramură, Ilie Ceban, au oferit astăzi diplome de onoare angajaților Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, în contextul Zilei Mondiale a Arhitecturii.

Ceremonia de premiere a fost organizată în semn de recunoaștere a profesionalismului, perseverenței și contribuției valoroase aduse de repzentanții direcţiei de profil la dezvoltarea domeniului urbanistic al Municipiului Chișinău.

În cadrul evenimentului, edilul capitalei, a evidențiat importanța activității desafășurate de specialiștii de profil ai Primăriei Chișinău, subliniind totodată rolul acetsora în elaborarea și implementarea proiectelor de urbanism, care contribuie la îmbunătățirea infrastructurii și a calității vieții cetățenilor urbei.

„Împreună, am reușit să oferim orașului o speranță că viața aici poate deveni mai bună. Aspectul vizual se îmbunătățește, iar acest lucru nu ar fi posibil fără contribuția dumneavoastră”, a declarat Primarul General.

La rândul său, Svetlana Dogotaru, șefa Direcției arhitectură, urbanism și relați funciare, a mulțumit întregului colectiv pentru activitatea zilnică. „Munca noastră este importantă, iar prin eforturi comune reușim să realizăm acele proiecte complexe, care contribuie semnificativ la dezvoltarea orașului. Fiecare dintre voi joacă un rol important în aceste realizări", a menționat arhitectul-șef al Chișinăului.

Ziua Mondială a Arhitecturii, este marcată în luna octombrie sub egida Uniunii Internaționale a Arhitecților și reunește 3,2 milioane de arhitecți la nivel global.

Printre principalele obiective stabilite pentru acest an la nivel global se numără îmbunătățirea eficienței energetice, gestionarea ecologică a deșeurilor, utilizarea materialelor durabile și încurajarea mobilității sustenabile.