Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Serviciile educaționale, sociale și de sănătate sunt în continuare cele mai solicitate domenii de către comunitatea ucrainenilor refugiați în Republica Moldova. În rezultatul unui număr mare de cereri înregistrate de la părinții care vor să-și înscrie copiii la creșe, Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) va continua să ofere țării noastre suportul necesar pentru gestionarea crizei refugiaților.
Subiectul a fost discutat astăzi, în cadrul întrevederii viceprimarului Angela Cutasevici și responsabili de educație și protecția copilului ai reprezentanței UNHCR Moldova, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Șefa Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului. Părțile au abordat posibilitatea oferirii sprijinului în vederea extinderii unor centre de zi pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani, pentru a crește capacitatea acestora de a înscrie copii refugiați.
Coordonarea acestei inițiative ar fi posibilă prin intermediul Programului Național al Ministerului Muncii și Protecției Sociale pentru servicii de creșe, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani.
E de menționat că, deoarece în capitală locuiesc un număr mare de refugiați, partenerii internaționali sunt interesați să sprijine un centru de îngrijire de zi în Chișinău.