Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ajutoarele pentru sinistraţi colectate de chişinăuieni au ajuns ieri în nordul republici

   2677

Cinci autobuze cu ajutoare colectate de primăria şi preturile de sector ale municipiului Chişinău au ajuns ieri în satele inundate din nordul republicii. 


 


Locuitorii din satele Criva, Drepcăuţi, Lipcani, r-nul Briceni şi satele Vălcineţ, Călărăşeuca, Unguri din Ocniţa, care au suferit din urma inundaţiilor au primit haine, încălţăminte şi alte obiecte de primă necesitate colectate de la locuitorii municipiului Chişinău. 


 


Persoanele care au rămas fără locuinţe au primit câte 5 mii de lei, alocate din fondul de rezervă al municipiului Chişinău. Banii a fost distribuiţi direct la 28 de locuitori rămaşi fără case din Lipcani, 30 de persoane din satul Criva, 50 din Drepcăuţi, precum şi la 9 familii rămase fără acoperiş din satul Vălcineţ, Ocniţa. Pe parcursul zilei de astăzi alte 35 de persoane rămase fără casă din satul Criva, 36 de persoane din Drepcăuţi, precum şi 8 persoane din satul Şirăuţi vor primi câte 5 mii lei din fondul de rezervă al municipiului Chişinău. 


 


Primarul general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, care a însoţit împreună cu câţiva reprezentanţi ai administraţiei publice locale ajutoarele pentru sinistraţi, a menţionat în acest context că cele mai necesare lucruri pentru aceşti oameni sunt materialele de construcţie şi banii. „Important e ca aceşti oameni să-şi vadă casa ridicată”, a spus D. Chirtoacă. 


 


Persoanele care doresc să facă donaţii băneşti sau materiale de construcţie pot suna la numărul de telefon 20 15 25. 


 


Direcţia Relaţii Publice,  


Primăria mun. Chişinău