Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Aleșii locali urmează să aprobe marți taxele locale și bugetul municipal pentru anul 2024

   603

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău de marți, 23 iulie 2024, sunt incluse subiecte importante pentru activitatea APL Chișinău, inclusiv aprobarea taxelor locale pentru anul curent și bugetul municipal 2024.

Primarul General, Ion Ceban, a precizat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale că proiectul bugetului municipal a fost elaborat și consultat cu toate părțile implicate: experți, specialiști pe fiecare domeniu, locuitorii Capitalei din fiecare sector, fracțiunile din CMC și consilierii neafiliați.

S-a ținut cont de toți parametrii și cadrul legal, precum și de toate recomandările care au parvenit la consultări.

„Mâine executivul va veni în fața consilierilor municipali pentru a propune bugetul spre aprobare și vrem să vedem câtă voință politică există pentru ca acest lucru să fie deblocat. Reieșind din decizia aleșilor locali referitor la susținerea / nesusținerea bugetului, vom decide cum să acționăm în continuare și care vor fi deciziile executivului pe viitor”, a declarat Primarul General.

Ion Ceban a mai ținut să sublinieze că proiectul de buget a fost elaborat de către Executiv și trebuie să fie votat, deoarece cetățenii au acordat vot de încredere actualului Consiliu.