Pagina oficială a Municipiului Chișinău

APL Chișinău investește plenar în modernizarea și eficientizarea instituțiilor educaționale din suburbii

   597

Primăria Municipiului Chișinău informează că în prezent se află în reparație clădirea Gimnaziului nr. 68 din satul Dobrogea, unde își fac studiile cca 300 de elevi.

Proiectul investițional, în valoare de 3 milioane de lei este finanțat de Primăria Municipiului Chișinău și Primăria Sângera.

Lucrările includ reabilitarea pereților exteriori ai clădirii, intrarea centrală în școală și holul de la etajul întâi. De asemenea, este prevăzută și amenajarea teritoriului gimnaziului.

Prin eforturi comune ale municipalității și administrației orașului Sângera, anterior la același gimnaziu a fost reparat acoperișul și amenajat un teren de sport modern. Costul lucrărilor enunțate a fost de 2,7 milioane de lei.

Un alt proiect investițional de renovare a infrastructurii școlare este în desfășurare la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din orașul Sângera, unde studiază peste 1400 de elevi.

Aici are loc reparația pereului. Lucrarea este importantă și are ca scop stoparea inundațiilor în curtea și subsolul școlii.

Lucrările în valoare totală de 2 milioane de lei sunt acoperite din bugetul local și cel municipal.

Aproape 200 de proiecte de dezvoltare a infrastructurii edilitare au fost implementate cu suportul Primăriei Chișinău în cele 18 suburbii ale municipiului, în ultimii ani. Sunt proiecte importante de care beneficiază toți locuitorii.

Este vorba despre construcția grădinițelor, reparația și extinderea școlilor, reabilitarea drumurilor, construcția rețelelor de apă și canalizare, a infrastructurii sportive și de agrement, modernizarea transportului public.

Investiția din bugetul municipal a fost de peste 700 de milioane de lei.

Proiectele investiționale comune în suburbii continuă și în acest an. Bugetul prevăzut în acest scop este de 170 000 000 lei.