Pagina oficială a Municipiului Chișinău

ATENȚIE: Cod Galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd ploi cu descărcări electrice și intensificări ale vântului

   500

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, 17 iunie 2024, în intervalul orelor: 13:50 - 21:00, este anunțat Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.

Se prevăd averse puternice, însoțite de descărcări electrice pe arii extinse și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20m/s.

În acest context, Primăria Municipiului Chișinău face apel repetat către locuitorii și oaspeții Capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale, să se adăpostească în locuri sigure dacă se află în afara domiciliului și să evite aflarea sub arbori bătrâni.  

Totodată, automobiliști sunt chemați să fie atenți la drum și să ocolească șantierele în lucru / drumurile aflate în reparație, pentru că se pot forma acumulări de apă și de pietriș.

Autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după caz.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.