Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul este pregătit din punct de vedere tehnic pentru începerea sezonului de încălzire

   2905

Fondul locativ municipal este pregătit pentru începerea sezonului de încălzire. Despre aceasta a informat în cadrul şedinţei operative de la primărie Dionisie Boaghie, şeful Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare. 


 


Potrivit responsabilului, până în acest moment toate reţelele inginereşti au fost testate. În anii precedenţi la această dată erau testate până la 70 la sută din blocurile locative. De asemenea, au fost create deja grupuri de lucru care vor semna paşapoartele tehnice ale blocurilor locative. 


 


Dionisie Boaghie a mai spus că subdiviziunile municipale au elaborat şi au înaintat spre examinare în Consiliul municipal Chişinău Regulamentul privind mecanismul de acordare a ajutoarelor sociale păturilor socialmente-vulnerabile ale populaţiei. Deşi regulamentul a fost înaintat de mai mult timp în Consiliu, acesta n-a fost încă examinat. După cum a precizat reprezentantul Direcţiei generale locativ-comunale, odată cu punerea în aplicare a regulamentului, municipalitatea va avea de câştigat circa 150 mln. lei din diferenţa de tarif. 


 


Referindu-se la acelaşi subiect, Diana Gurschi, şefa Direcţiei Asistenţă Juridică a subliniat că în luna septembrie Curtea Supremă de Justiţie urmează să examineze cererea de revizuire înaintată de Primăria mun. Chişinău împotriva SA „Termocom” privind anularea tarifului de 540 lei pentru agentul termic. Însă, până acum, Primăria n-a fost informată despre data când urmează să aibă loc şedinţa de judecată. 


 


În context, primarul general Dorin Chirtoacă a accentuat necesitatea rezolvării tuturor problemelor de ordin tehnic şi încheierea pregătirilor către sezonul de încălzire 2008 – 2009. Edilul Chişinăului a solicitat Direcţiei locativ-comunale şi preturilor de sector să se implice în urgentarea procesului de pregătire a reţelelor aflate în gestiunea asociaţiilor de proprietari şi cooperativelor de construcţii a locuinţelor. Dorin Chirtoacă a mai solicitat Direcţiei Finanţe să identifice surse financiare pentru achitarea unei noi tranşe către SA „Termocom”. Primarul general a menţionat că în acest an sunt posibile probleme financiare legate de achitarea datoriei pentru consumul de agent termic. 


 


La moment, datoria municipalităţii faţă de furnizorul de agent termic constituie 220 mln. lei.


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău