Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Târgurile de caritate EcoLocal SOCIAL continuă să ofere oportunități persoanelor vulnerabile din Republica Moldova

   724

Cel de-al doilea târg de caritate EcoLocal SOCIAL va avea loc sâmbătă, 27 iulie 2024.

Proiectul EcoLocal SOCIAL constă în organizarea unei piețe sociale lunare, începând cu luna iunie, curent. Târgurile sunt organizate în aceleași zile în paralel cu piața EcoLocal Farmers Market din Chișinău.

Proiectul EcoLocal Social,  lansat cu sprijinul HIAS Moldova, are drept scop principal sprijinirea refugiaților și a localnicilor întreprinzători, prin oferirea unei platforme care le va permite să își vândă produsele și să genereze profit. Pe lângă oportunitatea de comercializare, beneficiarii vor avea acces la o curriculă de formare menită să le îmbunătățească abilitățile de promovare și dezvoltare a inițiativelor generatoare de profit.

Proiectul a fost lansat pe 22 iunie 2024, când, împreună cu partenerii săi, asociația EcoLocal a marcat primul târg social, iar o frumoasă comunitate de artizani și-a adus lucrările și arta unică la piață.

Cel de-al doilea târg va include partenerii-cheie ai proiectului Alexandru COICA, directorul HIAS Moldova, și Viceprimarul pe domeniul social, Angela CUTASEVICI din partea Primăriei Municipiului Chișinău.  

Proiectul își propune să includă refugiați și victime ale agresiunii, în special femei, persoane în vârstă, mame singure și tați cu copii mici, șomeri, persoane cu nevoi speciale.

Facem apel la organizațiile neguvernamentale și toți cetățenii care cunosc potențiali beneficiari, să ne contacteze pe email ecolocalsocial@gmail.com .

Ne propunem să oferim până la 30 de locuri la fiecare târg EcoLocal SOCIAL, fără costuri pentru participanți.

Pentru a aplica, vă rugăm să verificați criteriile de eligibilitate, să citiți regulile și să vă înregistrați aici (română/rusă).

Pentru mai multe detalii, vezi pagina proiectului.

Târgurile de caritate EcoLocal SOCIAL au loc lunar, începând cu luna iunie, în una din zilele de sâmbătă, în paralel cu piața EcoLocal Farmers Market, între orele 9.00 și 13.00 în fața centrului de afaceri KENTFORD, bulevardul Ștefan cel Mare, 202, Chișinău. Următoarea zi de piață EcoLocal SOCIAL este planificată pentru sâmbătă, 27 iulie.

Acest proiect este implementat în parteneriat cu HIAS Moldova, Primăria Chișinău și centrul de afaceri KENTFORD.

ENDS

Pentru interviuri, imagini și detalii despre proiect vă rugăm să ne contactați prin ecolocalsocial@gmail.com

Despre HIAS

HIAS Moldova oferă sprijin și asistență persoanelor vulnerabile și dezavantajate. Ne propunem să promovăm integrarea economică, implicarea și protecția comunității, să abordăm violența bazată pe gen și să îmbunătățim serviciile de sănătate mintală. Scopul nostru final este să dăm putere celor defavorizați să obțină o viață stabilă și autonomă.

Despre EcoLocal

Asociația EcoLocal este o asociație de consumatori și producători ecologici, cu scopul de a dezvolta piața locală de produse ecologice și artizanale și de a asigura o comunicare eficientă între producători și consumatori.

Acest material a fost produs cu sprijinul HIAS. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a „EcoLocal” și nu reflectă neapărat viziunea HIAS Moldova