Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conducerea Primăriei Chișinău s-a întâlnit cu reprezentanții Federației Mondiale de Armwrestling

   443

Viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a primit astăzi în vizită la Primărie o delegație formată din reprezentanții Federației Mondiale de Armwrestling.

Întrevederea a avut loc în contextul desfășurării la Chișinău a celei de-a 45-a ediție a Campionatului Mondial de Armwrestling și a celei de-a 26-a ediție a Campionatului Mondial de Para-Armwrestling, unde Primăria Chișinău este partener al acestor două evenimente sportive.

Pe această cale, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban le-a urat bun venit oaspeților și i-a asigurat de toată ospitalitatea Chișinăului în acest sens.

De asemenea, edilul i-a informat pe oaspeți despre investițiile realizate în ultimii ani de municipalitate în infrastructura sportivă din zonele de agrement ale capitalei, în special pe teritoriul Parcului „La Izvor”, din sectorul Buiucani, care reprezintă o carte de vizită a Chișinăului.

Menționăm că, din componența delegației forurilor internaționale de armwrestling au făcut parte: Assen Hadjitodorov (Bulgaria), Președintele Federației Mondiale, Mircea Simionescu-Simicel (România), secretar general al Federației Mondiale; Djeembek Mukambetov (Kîrgîzstan), Președintele Federației Asiatice; Attila Csabai (Ungaria), Vicepreședintele Federației Europene; Simon Berriochoa (SUA), Președintele Federației Nord Americane; Humberto Panzetti (Brazjlia), Președintele Federației Sud Americane; Charles Osei Asibey (Ghana), Președintele Federației Africane; Ahmed Alyev (Kazahstan), reprezentantul celei mai mari echipe de la campionat și actual lider mondial.

În calitate de partener al acestor evenimente internaționale de amploare, Primăria Municipiului Chișinău a cofinanțat competiția în proporție de 50%, prin Programul Municipal de Cofinanțare a Proiectelor pentru Sport și Alte Activități Sportive.