Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • DECLARAŢIE în legătură cu excluderea de către Consiliul municipal a juriştilor Diana Gurschi, Victor Morgoci şi Valentina Urecheanu din lista reprezentanţilor CMC în instanţă <BR/>

DECLARAŢIE în legătură cu excluderea de către Consiliul municipal a juriştilor Diana Gurschi, Victor Morgoci şi Valentina Urecheanu din lista reprezentanţilor CMC în instanţă

   3106

Calific excluderea celor trei angajaţi ai Direcţiei Asistenţă Juridică de către Consiliul Municipal Chişinău din lista juriştilor care reprezintă CMC în instanţele de judecată drept o răfuială politică cu cei care nu cedează presiunilor şi îşi exercită legal funcţia. 
Juriştii Diana Gurschi, Victor Morgoci şi Valentina Urecheanu au fost intenţionat aleşi şi propuşi spre excludere. Această acţiune vine în urma unei scrisori care aduce critici nefondate Direcţiei Asistenţă Juridică, deoarece nu a fost indicat nici dosarul concret, nici data, sau numele juriştilor care nu fac faţă situaţiei. 
În acest context, menţionez că unul dintre cei trei jurişti este membru al Partidului Liberal, iar altul reprezintă Primăria Chişinău în dosarul Primarul General către CMC privind anularea unei decizii cu privire la atribuirea unui teren, cu suprafaţa de 1,26 ha Firmei „Codrul” SRL, înstrăinat ilegal şi fără organizarea unei licitaţii în acest sens. 
În ceea ce priveşte procura mea, aceasta a fost anulată încă prin decizia din 31 iulie 2008 a CMC. Astfel, faptul că s-a anulat procura în legătură cu un demers din partea judecătorului E. Gligor este aberant şi o dezinformare a opiniei publice. 
Vreau să mai subliniez că pe adresa Primăriei şi a CMC, deseori sunt înregistrate citaţii în judecată cu întârziere. Pentru a evita aceste acţiuni, în adresa Judecătoriilor şi a Consiliului Superior al Magistraturii au fost expediate zeci de scrisori cu anexarea citaţiilor, pentru a preveni acest gen de greşeli. Dacă se face referire la aceste neprezentări în instanţă a juriştilor, atunci situaţia nici nu merită a fi comentată. 
Cât priveşte intenţia consilierilor de a verifica activitatea Direcţiei Asistenţă Juridică, menţionez că Direcţia face parte din Aparatul Primarului General, prin urmare va prezenta orice informaţie de acest gen doar la solicitarea Primarului General, iar raportul de activitate a Direcţiei va fi publicat pe www.chisinau.md
De asemenea, aduc la cunoştinţă că în acest an, Direcţia Juridică a avut câştig de cauză în 80% din dosarele avute pe rol. 
Prin urmare, gestul la care s-au dedat în şedinţa de săptămâna trecută unii consilieri este o metodă de a arăta celorlalţi specialişti ce se poate întâmpla în cazurile când nu cedează presiunilor prin care li se solicită altceva decât a respecta legislaţia. 
17 noiembrie 2008 
Diana Gurschi,
Şef al Direcţiei Asistenţă Juridică
a Primăriei mun. Chişinău