Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea programelor municipale privind odihna de vară a elevilor în tabere

   398

Primăria Municipiului Chișinău informează că în contextul organizării și desfășurării odihnei de vară a copiilor din capitală, din cele șapte programe inițiate de către APL Chișinău la începutul vacanței mari, în prezent sunt desfășurate activități în trei instituții de învățământ extrașcolare, unde se odihnesc 250 de elevi.

Aceste informații au fost prezentate în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău, de către șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.

De asemenea, în prezent mai funcționează și tabăra ecologică din cadrul Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști. Aici se odihnesc 133 de copii, inclusiv 70 din familii de refugiați.

În taberele sportive se află 390 de elevi, în cantonamente.

În prezent își continuă activitatea și cele trei tabere constante din afara orașului: „Alunelul”, „Poienița Veselă” și „Cireșarii”, unde se odihnesc cca 1000 de elevi.

De la începutul sezonului estival 2024, în cadrul tuturor taberelor sau programatelor subvenționate de municipalitate, au beneficiat de odihnă 12 500 de copii.