Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Donație de calculatoare Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” din partea AO Alianța Națională YMCA

   1517

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a beneficiat astăzi de o donație de computere din partea Asociației Obștești Alianța Națională YMCA (Young Men's Christian Association).

Cele 8 computere vor fi puse la dispoziția vizitatorilor bibliotecii, pentru a facilita accesul rapid la informație, dezvoltarea competențelor digitale și stimularea creativității.

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” promovează prin intermediul programului „CONNECT PLUS” tehnologiile moderne și livrează cursuri pentru diferite categorii de vârstă și nivele de competență în toate filialele instituției.

Donația a fost oferită în contextul Memorandumului de colaborare între Primăria Municipiului Chișinău și Alianța Națională YMCA din Republica Moldova în anul 2022.

Anterior, Alianța Națională YMCA din Republica Moldova a acordat 200 de calculatoare subdiviziunilor Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului și 1700 de calculatoare pentru instituțiile de învățământ din capitală și suburbii. Valoarea totală a donațiilor a fost estimată la cca 34 415 000 MDL.

E de menționat că prin această donație, YMCA își reafirmă angajamentul față de comunitatea din Chișinău, iar această inițiativă va avea un impact pozitiv în viața elevilor și a celor care vor beneficia de aceste calculatoare.