Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Elevii din Chişinău au adus 37 de medalii de la Olimpiada Tricolorului, din Italia

   2826

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a întâlnit astăzi cu elevii participanţi ai Olimpiadei Tricolorului, care s-a desfăşurat între 21 – 26 august a.c., în oraşul Regio Emilia, Italia. Cei 39 de participanţi ai Olimpiadei, reprezentanţi ai şcolilor şi liceelor  din municipiul Chişinău au obţinut în total 37 de medalii, dintre care 18 de aur, 9 de argint şi 10 de bronz. Tinerii sportivi au evoluat la 6 discipline sportive: înot, şah, taekwondo, tenis de masă, tragere din armă şi volei de plajă. 
Cu această ocazie, tinerii sportivi au primit diplome din partea Primăriei Chişinău. În discursul său, primarul general a ţinut să-i felicite pe tinerii sportivi pentru succesele înregistrate. „Este deosebit tot ce-aţi reuşit. Nu ştiu dacă a mai fost înregistrat vreodată un asemenea rezultat. Însă performanţa trebuie să fie depăşită”, avea să menţioneze Dorin Chirtoacă, urându-le elevilor să participe şi în continuare la alte manifestări. Edilul capitalei a spus că un rezultat atins este întotdeauna un start pentru o altă etapă, exprimându-şi speranţa ca această performanţă, obţinută de tinerii sportivi din şcolile Chişinăului, transformată în alţi termeni, să fie edificatoare pentru R. Moldova în drumul ei spre integrare europeană. 
La rândul lor, elevii şi antrenorii care s-au deplasat la Olimpiada Tricolorului, au rostit cuvinte de recunoştinţă autorităţilor locale, pentru organizarea participării la prestigioasele competiţii din Regio Emilia, Italia.  Ei au remarcat că au fost obţinute rezultate, în pofida condiţiilor mai puţin favorabile din şcolile sportive din municipiu. În context, reprezentanţii autorităţilor publice locale au dat asigurări că, începând cu anul viitor, din bugetul municipal vor fi alocate mai multe surse financiare la îmbunătăţirea condiţiilor pentru antrenamente în şcolile de profil din capitală. 
Pentru prima dată, Olimpiada Tricolorului a avut loc în anul 1997. Evenimentul este organizat în oraşul italian Regio Emilia o dată la 4 ani, iar elevii din Chişinău au mai participat la ediţiile din anii 1997 şi 2001. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău