Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evenimente cultural-artistice de Ziua Familiei, organizate de preturile de sector

   1254

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 13 mai 2023, ora 11:00, în Scuarul Mihai Dolgan, str. Bulgară nr. 43, va avea loc un eveniment cultural-artistic, organizat de Pretura sectorului Centru în conlucrare cu Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului.

În cadrul activității vor participa copii din sector cu recital de poezie, cântec, dans, expoziție cu lucrările handemade a beneficiarilor Centrelor comunitate din sector.

De asemenea, vor evolua interpreții: Mariana Mihăilă, Mariana Filipovici si Vlad Codreanu.

Tot, sâmbătă, 13 mai, 2023, ora 13:00, în Scuarul Complexului „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, Pretura Sectorului Râșcani, în colaborare cu Direcția Educație Tineret și Sport, Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului, CAE „Curcubeul” și Școala de Arte „Valeriu Poleakov” organizează un eveniment cultural de rezonanță locală, în contextul promovării și evidențierii „familiei” și rolul ei în dezvoltarea societății. Locuitorii sectorului Râșcani și ai municipiului sunt invitați să admire micii artiști care vor veni în fața publicului cu cele mai frumoase momente artistice, iar îndemnul organizatorilor este ca oamenii să vină cu întreaga familie: copii, părinți și bunici, pentru a se convinge cât de important este de a-i avea pe cei dragi în preajmă.

De asemenea, duminică, 14 mai 2023, ora 11:00, în Parcul „Alunelul” va avea loc un eveniment cultural-artistic, în contextul Zilei Internaționale a Familiei, organizat de Pretura sectorului Buiucani.

Oficialii din cadrul Preturii Buiucani și de la Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului vor vorbi despre însemnătatea Zilei Internaționale a Familiei pentru comunitate și despre dreptul copilului de a crește în familie, împreună cu mama și tata.

În cadrul activității de Ziua Familiei vor evolua: interpretele Mariana Mihăilă și Dana Marchitan, Ansamblul de dansuri populare „Hora Horița”, al Preturii sectorului Buiucani, conducător artistic, Constantin Șchiopu, Maestru în Artă; Ansamblul de Fluierași „Mugurașii”, din cadrul Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, conducător artistic, Valeriu Mereuță; Ansamblul vocal al Centrului comunitar Eurica”, al Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului Buiucani”, conducător artistic - Vasile Pidghirnîi, Ansamblul vocal al Centrului  de Creație „Vatra”, conducător artistic - Lilia Focsa etc.