Festivalul „Zilele Chișinăului la Alba Iulia” și „Zilele Chișinăului la Vaslui”

   961

Primăria municipiului Chișinău, în colaborare cu Primăria municipiului Alba Iulia și Primăria municipiului Vaslui, a organizat în perioada 13-17 august Festivalul „Zilele Chișinăului la Alba Iulia”, ediția a IV-a, și „Zilele Chișinăului la Vaslui”, ediția a III-a.

Evenimentele au avut drept scop celebrarea patrimoniului cultural comun și a legăturilor strânse dintre cele trei municipii.

Cu această ocazie, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural din Chișinău a oferit publicului de dincolo de Prut un program variat, care a inclus lansări de carte, defilări de port popular, o șezătoare tradițională organizată în Cetatea Marii Uniri și expoziția „Tramvai din Chișinău”.

Atât la Alba Iulia, cât și la Vaslui, Festivalul a culminat cu un concert susținut de mai mulți artiști moldoveni, printre care Orchestra Fraților Advahov, Maria Stoianov și Ansamblul Național de muzică populară și dansuri „Fluieraș”.

De asemenea, reprezentanții Primăriei Chișinău au avut mai multe întrevederi productive cu autoritățile locale din Alba Iulia și Vaslui. În cadrul întâlnirilor, părțile române le-au împărtășit colegilor lor moldoveni din experiența și proiectele realizate în domeniile sociale, infrastructurii, managementului, digitalizării administrației locale sau implementării cu succes a proiectelor cu suport internațional.

„Zilele Chișinăului” la Alba Iulia și Vaslui au consolidat nu doar tradițiile comune, ci și legătura strânsă dintre cele două orașe din România și Capitala noastră.