Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Gala Absolvenților 2024, cu participarea absolvenților de licee, gimnazii și colegii din municipiul Chișinău

   1599

Primăria Municipiului Chișinău a desfășurat duminică un amplu eveniment cultural dedicat tinerilor absolvenți - „Gala Absolvenților – 2024”, aflat la cea de-a treia ediție.

În Parcul „Alunelul” s-au adunat împreună mii de absolvenți de la gimnazii, licee și colegii din municipiul Chișinău, care și-au împărtășit emoțiile, bucuriile și experiențele acumulate de-a lungul anilor de studii.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, le-a urat tinerilor studioși drum bun în viață, să reușească în ceea ce își doresc în continuare și să fie demni de dascălii și părinții lor, care îi iubesc și le doresc tot binele din lume.

„Primăria Chișinău susține tinerii în toate etapele vieții lor, oferindu-le suport și oportunități pentru a-și atinge potențialul maxim. Investim în educație, în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, deoarece credem cu tărie că ei sunt cei care vor modela viitorul orașului nostru”, a adăugat Ion Ceban.

În cadrul Galei, au fost anunțați câștigătorii Concursului municipal „Absolventul anului”, care au fost răsplătiți cu diplome de excelență și premii bănești din partea Primăriei Chișinău, în semn de mulțumire pentru dedicația și munca depusă de-a lungul anilor pe tărâmul cunoașterii.

Proaspeți absolvenți au valsat pe anii tinereții, au trecut peste provocările academice cu mult curaj, se consideră pregătiți pentru o nouă etapă în viața lor, sunt mulțumiți de rezultatele obținute și de impactul pozitiv pe care îl au în continuare pentru comunitate.

De asemenea, aceștia au mulțumit învățătorilor și profesorilor, pentru cunoștințele primite și pentru că i-au învățat înainte de toate, lecții de omenie.

Atmosfera din cadrul evenimentului a fost întregită de reprezentațiile muzicale ale artiștilor îndrăgiți: Cătălin Josan, Guz și Lupii lui Calancea, care au adus energie și multă voie bună.

În anul de studii 2023-2024, au absolvit clasa a IX-a - 8250 de elevi și clasa a XII-a – 9538 de elevi din municipiul Chișinău.