Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Implementarea Proiectului CITYWALK 2.0 - Împreună pentru o mobilitate urbană eficientă

   874

Primăria Municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale Arhitectură, urbanism și Relații Funciare, implementează Proiectul CITYWALK 2.0 - Împreună pentru o mobilitate urbană eficientă din punct de vedere energetic, scăderea intensității carbonului emis de transportul urban, prin sprijinirea trecerii la mobilitatea urbană activă prin regândirea designului străzilor și schimbarea comportamentului de călătorie.

Acest proiect este susținut de Programul Interreg Regiunea Dunării cu cofinanțare din Fondurile Interreg și bugetul municipal Chișinău.

Perioada de implementare a proiectului este între 2024 și 2026, incluzând o colaborare strânsă cu parteneri din Slovenia, România, Ungaria, Croația, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Moldova, Muntenegru, Serbia și Cehia.

Inițiativa vine în urma succesului CityWalk (2016-2019), distins cu Premiul RegioStars Public Choice și se concentrează pe necesitatea urgentă de a combate schimbările climatice și criza energetică prin soluții inovatoare.

Scopul principal al CityWalk2.0 este promovarea tranziției energetice în transportul urban prin reducerea semnificativă a consumului de energie, favorizând mobilitatea activă (mersul pe jos, cu bicicleta) și micromobilitatea, alături de transportul public, ca mijloace eficiente și economice.

CityWalk s-a concentrat pe accesibilitatea pe jos la nivel urban, în timp ce CityWalk 2.0 se axează pe transformarea urbană la nivel de oraș și comunitate.

Parteneriatul proiectului este format din 14 entități din 10 țări, configurat să funcționeze sinergic și profesional în conformitate cu obiectivele proiectului.

Acesta include 4 furnizori de cunoștințe și 10 parteneri teritoriali, asigurând un echilibru optim între expertiza necesară, pilotarea practică și elaborarea propunerilor de politici.

Structura parteneriatului reflectă o combinație echilibrată între vechii colaboratori ai proiectului CityWalk și noi membri, inclusiv parteneri din UE și non-UE.

Pentru mai multe informații despre proiectul CITYWALK 2.0, vă invităm să accesați următoarele pagini:

Project facebook: https://www.facebook.com/citywalk

Project linkedin: https://www.linkedin.com/company/popupurbanspaces

Project website link: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/citywalk2.0