Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În sectorul Botanica a fost deschis un cabinet de testare şi consiliere HIV/SIDA şi hepatitele virale

   7305

Un nou cabinet de testare şi consiliere HIV/SIDA şi hepatitele virale B şi C a fost deschis în sectorul Botanica al municipiului Chişinău, în cadrul Centrului Medicilor de Familie nr. 2. Serviciile centrului sunt gratuite pentru majoritatea populaţiei. Persoanele care nu sunt încadrate oficial în câmpul muncii şi care nu au procurate poliţe de asigurare medicală obligatorie vor plăti pentru testele la hepatitele B şi C. 
Potrivit lui Mihai Moldovanu, şef al Direcţiei Sănătăţii a Primăriei Chişinău, misiunea centrului este implicit una de educaţie a populaţiei cu privire la căile de transmitere a bolilor infecţioase şi măsurile de prevenire ale acestora. Mihai Moldovanu a menţionat că astfel de centre vor fi deschise în toate sectoarele capitalei, până la sfârşitul anului curent. 
La începutul lunii noiembrie, un cabinet asemănător a fost deschis şi în sectorul Buiucani. Inaugurarea centrelor de testare şi consiliere HIV/SIDA şi hepatitele virale are loc în cadrul unui proiect finanţat de Guvernul SUA, prin intermediul USAID. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău