Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale la lichidarea consecințelor ploii și a vântului puternic din 12.06.2024

   712

Primăria Municipiului Chișinău informează că toate serviciile gospodărești din oraș continuă intervențiile pe teren, în sute de locații, în scopul înlăturării consecințelor ploii torențiale și a vântului din noaptea de 11 spre 12 iunie 2024.

Echipele de defrișatori ai Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” intervin în sectoare, pentru a înlătura situațiile de avariere apărute în urma rafalelor de vânt, soldate cu rupturi de crengi și mai mulți arbori doborâți la sol.

Totodată, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” lucrează la curățarea grilajelor canalizării pluviale și la salubrizarea străzilor, iar echipele de la Întreprinderile Municipale pentru Prestarea Serviciilor Locative salubrizează trotuarele și evacuează deșeurile vegetale acumulate în urma ploii de aseară. 

Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a declarat Situație de forță majoră ca urmare a intemperiei.

Îndemnăm cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea locațiilor unde intervin serviciile municipale.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma ploilor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.