Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate în perioada: 27 martie-2 aprilie 2023

   1348

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 27 martie – 02 aprilie 2023, drumarii din capitală au intervenit cu lucrări de întreținere a străzilor în toate sectoarele orașului, precum și în suburbii.

Astfel, echipele de muncitori ale ÎM Regia „Exdrupo” au executat lucrări de frezare a părții carosabile, pe o suprafață totală de 2,3 mii m². Cel mai mare volum de lucrări a fost executat pe str. Braniștii și la rondul de la Visterniceni.

Totodată, pe str. Industrială au fost îndeplinite lucrări de lichidare a situațiilor de avariere, prin tratare cu beton asfaltic suprimat, pe o suprafață totală de 5 mii m².

Pe bd. Renașterii Naționale, bd. Mircea cel Bătrân, la rondul din intersecția străzilor Visterniceni și Calea Moșilor au continuat acțiunile de montare a bordurilor și amenajare a trotuarelor în pietriș.

Pe bd. Dacia, cartierul Aeroport, au continuat lucrările de amenajare a acostamentului, fiind așternut și compactat 486 tone de pietriș.

De asemenea, săptămâna trecută a fost acordată o atenție sporită curățării sau spălării sistemului pluvial de frunze și gunoaie, fiind supuse intervențiilor 732 de guri de captare a apelor.

În perioada de referință au continuat și activitățile de salubrizare a căilor de acces și a elementelor de drum, fiind curățate manual de nămol, gunoaie și praf peste 30 de străzi, precum și 6 pasaje subterane. Totodată, au  fost spălate parapetele de protecție pe o lungime totală de circa 2,3 mii metri lineari, pe străzile Grădina Botanică, Calea Basarabiei și la Estacada Sângera. Respectiv, pe străzile N. Milescu Spătaru, Bucovina și Mihail Sadoveanu din sectorul Ciocana au fost vopsite parapetele de protecție.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate la trafic, au continuat lucrările de înnoire a marcajelor la trecerile pietonale, săptămâna trecută fiind aplicat marcaj rutier pe o suprafață de peste de 400 m².

Totodată, au fost montate 77 de indicatoare rutiere noi, iar alte 23 de unități au fost supuse lucrărilor de mentenanță.