Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere, executate în perioada: 16-22 octombrie 2023

   1271

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute (16-22 octombrie 2023), drumarii din capitală au realizat un șir de lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice din oraș.

Astfel, pe o suprafață totală de peste 2.100 m² de carosabil au desfășurate acțiuni de lichidare a situațiilor de avariere prin plombări, iar alte suprafețe au fost pregătite pentru asfaltare în săptămâna curentă.

Intervenții prin plombări au fost executate pe drumurile de deplasare a transportului public municipal, la căile de acces către instituțiile de învățământ și către curțile blocurilor de locuințe.

În același timp, pe str. Pandurilor, intersecție cu str. Muncești, s-a lucrat la construcția trotuarului pietonal, fiind efectuate lucrări de fundație, montarea bordurilor, amenajarea pietrișului și asfaltare.

Pe parcursul săptămânii trecute, s-a intervenit masiv la curățarea sistemului de evacuare a apelor pluviale de reziduuri organice (frunze și gunoaie), fiind curățate peste 1400 de receptoare și guri de captare. Alte elemente ale sistemului pluvial au fost reparate.

O atenție sporită a fost acordată și lucrărilor de salubrizare a drumurilor publice, pasajelor subterane și stațiilor de așteptare a transportului public, iar mai multe artere principale din oraș au fost spălate.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate la trafic, au continuat lucrările de înnoire a marcajului rutier pe teritoriul orașului, astfel de acțiuni fiind realizate pe o suprafață totală de peste 2270 m², iar 50 de indicatoare rutiere au fost supuse lucrărilor de reparație și mentenanță.

În cadrul proiectelor realizate de antreprenorii contractați de direcția Generală Mobilitate Urbană, în perioada de referință s-a lucrat pe podul rutier de pe strada Mihai Viteazul, unde au fost instalate ancorele pe deschiderea 6-7, tot aici fiind armată, cofrată și monolitizată placa suprabetonată și betonat reazemul antiseismic la pila nr. 7.

Pe str. 31 August 1989 s-a lucrat la însămânțarea gazonului, la instalarea bolarzilor pentru pista de cicliști și a indicatoarelor rutiere. În continuare se preconizează lucrări de spălare a pistei și de finalizare a marcării acesteia.

Amintim că lucrările au loc în cadrul proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de BERD și BEI.

Totodată, în săptămâna curentă se preconizează reluarea lucrărilor în cadrul proiectului de reabilitare a trotuarelor din centrul istoric, acestea urmând a fi realizate pe str. Mihail Kogălniceanu, în perimetrul străzilor Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni.