Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate în perioada: 06-12.02.2023

   1357

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 06 – 12 februarie 2023, drumarii din capitală au intervenit cu lucrări de lichidare a situațiilor de avariere a drumurilor publice cu beton asfaltic rece și suprimat, fiind prelucrată o suprafață totală de peste 300 m² de carosabil în toate sectoarele orașului, dar și în suburbii. Totodată, pe bd. Dacia, în zona Aeroport, au continuat acțiunile de amenajare a acostamentului.

De asemenea, angajații ÎM Regia „Exdrupo” au lucrat la reparația și curățarea sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor 380 de elemente ale canalizării pluviale.

În aceeași perioadă au continuat lucrările de salubrizare manuală a străzilor, a pasajelor subterane și a stațiilor de așteptare a transportului public.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, au fost supuse lucrărilor de mentenanță 91 de indicatoare rutiere, iar alte 18 unități noi au fost montate pe mai multe străzi din capitală.  

Totodată, în perioada de referință, au fost întreprinse acțiuni de monitorizare a stării drumurilor publice, în scopul prevenirii formării poleiului pe carosabil, în zona stațiilor de așteptare și a pasajelor subterane.