Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere executate pe parcursul săptămânii trecute

   1359

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 02 - 08 octombrie 2023, ÎM Regia „Exdrupo” a executat lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale.

Astfel, în perioada de referință, au fost desfășurate acțiuni de lichidare a situațiilor de avariere prin plombări pe o suprafață totală de peste 3200 m² de carosabil, iar alte suprafețe au fost pregătite pentru asfaltare în săptămâna curentă. Lucrările au vizat preponderent drumurile de acces în curți și către instituții de învățământ, cele pe care se deplasează transportul public municipal, dar și alte drumuri publice.

Totodată, au fost supuse intervențiilor de curățare, spălare sau reparație circa 120 de receptoare, guri de captare și evacuare a apelor pluviale. Au fost executate lucrări de salubrizare și spălare a principalelor artere din oraș.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, în orașul Chișinău, cât și în suburbiile acestuia, au continuat lucrările de aplicare a marcajul rutier la trecerile pentru pietoni, cel de separare a benzilor și de orientare, dar și în stațiile de așteptare a transportului public, pe o suprafață totală de peste 1600 m².

În paralel, pe teritoriul orașului au fost instalate sau reparate 60 de indicatoare rutiere.

În cadrul proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de BERD și BEI, pe străzile Alexandru cel Bun și Tighina au fost finalizate lucrările de reparație capitală, iar în prezent sunt în desfășurare procedurile de recepție la finalizarea lucrărilor. Pe strada 31 August 1989 continuă acțiunile de semnalizare și securizarea circulației rutiere, dar și de amenajare a pistei pentru cicliști.

De asemenea, pe podul rutier de pe strada Mihai Viteazul se execută lucrări de conservare pentru perioada rece a anului, examinându-se posibilitatea deschiderii unei benzi de circulație.

Acțiunile de reparație și întreținere a drumurilor publice vor continua și în săptămâna curentă.