Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a prevăzut asigurarea cu transport a participanților la Festivalul „Chișinăul Sportiv 2023”, desfășurat sâmbătă, 17 iunie 2023

   1080

Primăria Municipiului Chișinău informează că în scopul asigurării deplasării cetățenilor la evenimentul „Chișinăul Sportiv” 2023, care se va desfășura în Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei, vor fi prelungite itinerarele anumitor rute care circulă până în sectorul respectiv.

Astfel, traseul rutei de troleibuz nr. 5 va fi prelungit până la stația Restaurantul „Butoiaș”.

Totodată, precizăm că troleibuzele de pe rutele nr. 5 și nr. 8 vor circula până la ora 23:30, iar numărul de unități circulante vor fi suplinite după necesitate.

De asemenea, o rută de autobuz deschisă suplimentar „Calea Ieșilor (Parcul „La Izvor”) – str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni”, va transporta gratuit, între orele 22:00-23:00, participanții la eveniment.

Amintim că sâmbătă, 17 iunie 2023, începând cu ora 10:00, în Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei, se va desfășura o acțiune municipală de promovare a modului sănătos de viață și a sportului în rândul populației urbei. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

La acțiunea „Chișinăul Sportiv” 2023 vor participa: reprezentanți ai federațiilor sportive din municipiul Chișinău, cluburile sportive, sportivi de performanță, echipele școlilor sportive din capitală etc.

Prin acest proiect, municipalitatea își propune promovarea în masă a diferitor genuri de sport, descoperirea de noi talente în domeniul sportului și îndemnul către orășeni să petreacă timpul liber activ, cu beneficii pentru sănătate și împreună cu persoane cu interese comune.