Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea va verifica situația pe teren pe aspectul de securitate publică în toate în sectoarele orașului

   515

Primăria Municipiului Chișinău informează că în fiecare sector al capitalei a fost instituit câte un grup de lucru în vederea evaluării stării de lucruri în spațiile publice, pe aspectul de securitate publică.

Din componența grupului fac parte: reprezentanți ai preturilor de sector, ai Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, ai IMREI „Lumteh” și ai Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare.

Astfel, începând de luni, 29 iulie 2024, în toate sectoarele orașului vor fi verificate sistemele de iluminat public și cele de irigare, piloni și alte conexiuni electrice, terenurile de joacă pentru copii și arborii care prezintă pericol de prăbușire.

Informații în acest sens au fost prezentate de către viceprimarul Irina Gutnic, luni, în cadrul ședinței operative săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău.

Potrivit responsabilului, în baza situației de pe teren, va fi perfectat un plan de acțiuni, cu termene de realizare și persoane responsabile, care vor monitoriza și raporta despre acțiunile care sunt întreprinse.

În context, Primarul General, Ion Ceban a remarcat că infrastructura Capitalei este reabilitată și modernizată, inclusiv pentru a oferi siguranță întregii comunității.

Potrivit edilului, rapoartele despre monitorizarea situației vizavi de starea de lucruri în spațiile publice urmează fi publicate trimestrial, pentru a putea fi consultate de cetățeni la necesitate.