Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 7 mii de elevi din Chişinău vor primi un ajutor material la început de an şcolar

   2901

Peste 7 mii de elevi din Chişinău vor primi un ajutor material la început de an şcolar. Este vorba de un program social al Primăriei Chişinău, prin care, de mai mulţi ani, copii din familii socialmente-vulnerabile beneficiază de un ajutor financiar acordat de municipalitate pentru pregătirea către noul an de studii. 

În acest an 7710 elevi vor primi câte 600 lei, pentru aceasta au fost alocate 4 mil. 300 mii lei. Părinţii se pot adresa cu buletinul de identitate la filialele Băncii de economii, a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie, Mihai Sorochin, şeful Direcţiei executive a Fondului municipal de susţinere socială a populaţiei. 

Primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat că aceasta este o modalitate de acordare a  compensaţiilor nominative care dă rezultate bune în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor sociale în municipiu. „În acelaşi mod urmează a fi reformate toate serviciile sociale din Chişinău, făcând diferenţă dintre cetăţenii care au venituri mari şi cei care au nevoie de sprijin din  partea administraţiei”, a spus primarul capitalei. 

Dorin Chirtoacă a solicitat ca la formarea bugetului municipal pentru anul 2010, în problema alimentaţiei copiilor în şcoli să fie elaborat un mecanism care, la fel, ar prevedea acordarea  unor ajutoare distribuite individual. „În felul acesta s-ar realiza şi o gestionare mai bună a banilor pentru alimentarea copiilor în şcoli”, a menţionat primarul Dorin Chirtoacă. 

De menţionat că în acest an, datorită reformei la acordarea compensaţiilor pentru căldură s-a economisit în bugetul municipal peste 300 mil. lei. 

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău