Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria capitalei a inaugurat un loc modern de joacă pentru copii

   3301

Primăria municipiului Chişinău a inaugurat astăzi un loc modern de joacă pentru copii. Zona de odihnă „La izvor” din sectorul Buiucani a fost înzestrată cu o instalaţie nouă, construită din şapte elemente. Spaţiul este dotat cu tobogan, leagăne, groapă de nisip, seturi de întreţinere fizică pentru copii. Complexul de joaca este destinat copiilor cu vârsta de până la 6 ani şi celor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani.


Primarul general Dorin Chirtoacă a invitat copiii să inaugureze terenul de joacă. Ei au dat drumul în aer la baloane şi au aplaudat zgomotos. Dorin Chirtoacă a îndemnat picii să păstreze noul loc de joacă pentru a se bucura de el cât mai mult timp. Primăria este receptivă la necesitatea creării a cât mai multe spaţii amenajate pentru copii. „Vom depune eforturi ca în toate cartierele şi curţile blocurilor din capitală să existe astfel de locuri de joacă”, a spus Dorin Chirtoacă.


În  urma unei licitaţii au fost procurate patru instalaţii pentru terenurile de joacă. Acestea sunt construite din lemn, metal şi plastic şi corespund standardelor europene. Alte trei seturi vor fi instalate în zona de odihnă „Valea Trandafirilor”, în parcul „Râşcani” şi pe plaja de la Vadul lui Vodă. Terenul de joacă din parcul „La izvor” a costat 159 de mii de lei. 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău