Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a BERD

   1078

Primăria Municipiului Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și a Forumului de Business, evenimente care s-au desfășurat la Yerevan, Armenia.

Chișinăul a câștigat premiul mare pentru cea mai bună componentă digitală din cadrul Proiectului „Reabilitarea râului Bâc și protecție împotriva inundațiilor”.

Tot astăzi, Primăria Capitalei a fost premiată și cu o medalie de argint, la categoria reziliență climatică, în cadrul competiției proiectelor BERD.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că aceste premii reprezintă o onoare pentru municipalitate, fiind adjudecate pentru prima dată de către Chișinău. „Mulțumesc întregii echipe care depune eforturi în realizarea proiectelor cu implicarea și suportul partenerilor de dezvoltare”, a mai declarat Primarul General.

În cadrul aceleiași Reuniuni desfășurate la Yerevan, Ion Ceban, a avut o întrevedere bilaterală cu reprezentanții BERD, Șeful Regional pentru Caucaz, Moldova și Uzbekistan, Elena Gordeeva, Director pentru Infrastructură Eurasia, Ekaterina Miroshnik și Șefa oficiului BERD Moldova, Katarina Hansen.

Părțile au discutat despre proiectele în derulare in municipiul Chișinău, implementate cu suportul partenerilor de dezvoltare, dar și despre proiectele noi de infrastructură, pentru care Primăria Chișinău accesează instrumentele disponibile de finanțare.

„Reprezentanții BERD au subliniat progresele și rezultatele Chișinăului în această direcție și și-au reconfirmat suportul în continuare. La Chișinău avem primul proiect susținut BERD, în cadrul căruia vor fi utilizate soluții naturale (nature based) și infrastructură verde-albastră, Proiectul „Reabilitarea râului Bâc și protecție împotriva inundațiilor”, a precizat Ion Ceban.