Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău a început campania de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţi

   2183

Pe parcursul zilei, la primăria municipiului Chişinău şi în cadrul preturilor de sector au început colectările de ajutoare pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor. La sediul primăriei, dar şi al preturilor au fost create centre speciale unde vor fi colectate ajutoarele. Fiecare persoană poate dona obiecte de primă necesitate, produse alimentare nealterabile, îmbrăcăminte, bunuri de uz casnic, materiale de construcţie, etc. 
Până acum au susţinut acţiunea de binefacere angajaţii subdiviziunilor primăriei şi Consiliului municipal Chişinău, unele întreprinderi municipale, persoane fizice şi agenţi economici. Ieri s-a decis alocarea sumei de 1 milion de lei, din Fondul de rezervă al municipiului Chişinău, sinistraţilor. În acest sens, în limita sumei alocate, primăria capitalei va repartiza familiilor care şi-au pierdut casele în urma inundaţiilor câte 5 mii lei.  
De asemenea, aducem la cunoştinţa opiniei publice că în ultimele 24 de ore nivelul apei la staţia de pompare din Vadul lui Vodă, care asigură alimentarea Chişinăului cu apă potabilă, s-a menţinut la cota de 19,5 metri. Staţia de pompare din Vadul lui Vodă poate face faţă unui nivel de până la 21 de metri, adică mai are o rezervă de 2 metri. La fel, şi zona de odihnă din Vadul lui Vodă rămâne în continuare aproape în întregime inundată, iar apa a blocat drumul de legătură dintre Bălăbăneşti – Vadul lui Vodă şi Coşerniţa – Vadul lui Vodă. Şi accesul în aceste zone rămâne blocat. 
Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău