Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău a primit în vizită o delegație a Partidului Verzilor din Germania

   248

Primăria Municipiului Chișinău informează că o delegație formată din reprezentanți ai Partidului Verzilor din Germania a avut miercuri, 28 august a.c., o întrevedere cu viceprimarul capitalei, Ilie Ceban.

Vizita la Primăria Chișinău a fost organizată cu suportul Fundației Heinrich Böll, care sprijină democrația, drepturile omului, protecția mediului și egalitatea de gen.

În cadrul întrevederii, Ilie Ceban a făcut o incursiune în istoria Chișinăului și a prezentat oaspeților principalele proiecte municipale implementate în ultimii ani, dar și inițiativele privind mobilitatea urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor verzi.

„Suntem onorați să constatăm că multe dintre inițiativele noastre se regăsesc implementate și în orașe germane, potrivit oaspeților noștri. Acest schimb de experiență ne motivează și mai mult să continuăm eforturile de modernizare a Chișinăului”, a menționat viceprimarul.

Delegația germană a sosit la Chișinău cu trenul, urmând traseul Viena - București-Chișinău, subliniind astfel angajamentul față de transportul durabil.

Pe parcursul șederii de 7 zile, delegația va explora atât Capitala, cât și satul Rîșcova din raionul Criuleni, pentru a înțelege mai bine inițiativele locale în domeniul sustenabilității.