Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chișinău continuă să investească în proiectele de modernizare a infrastructurii instituțiilor de învățământ din suburbii

   658

Primăria municipiului Chișinău informează că în cadrul Liceului Teoretic „Gr. Vieru” din comuna Băcioi vor fi realizate lucrări de reparație a cantinei, holului și cabinetului de fizică.

Pentru aceste proiecte, municipalitatea a alocat suma de 2,5 milioane de lei, fondurile fiind stabilite în urma consultărilor cu administrația locală și conducerea liceului.

În 2023, Primăria Chișinău și-a asumat integral costurile pentru montarea unui sistem de termoficare nou în școală, ceea ce permite economisirea a aproape jumătate din cheltuielile suportate anterior pentru consumul de căldură.

Totodată, municipalitatea a contribuit la îmbunătățirea infrastructurii din cadrul liceului, finanțând pavarea curții și a aleilor, precum și instalarea de felinare, bănci și coșuri de gunoi pe teritoriul instituției. 

Reparația capitală a sălii de coregrafie a fost, de asemenea, complet finanțată din bugetul local, sala fiind dotată cu un sistem de iluminat eficient și economic, sistem de încălzire și o podea renovată conform necesităților dansatorilor.

De asemenea, au fost reparate capital mai multe blocuri sanitare din școală, care sunt acum dotate cu sistem de termoficare, boilere și uscătoare de mâini.

În total, investițiile se ridică la 4 milioane de lei din bugetul municipal.

Pentru anul 2024, Primăria Chișinău a bugetat 10,5 milioane de lei pentru investiții în dezvoltarea infrastructurii din comuna Băcioi. Fondurile sunt alocate pentru reparația străzii Dacia și pentru renovarea infrastructurii de la Liceul Teoretic „Gr. Vieru” din Băcioi, precum și a trotuarului de pe str. Renașterii din satul Brăila.