Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reabilitarea spațiilor de studii la Gimnaziul „Taras Șevcenko” din capitală

   679

Primăria Municipiului Chișinău, în parteneriat cu instituțiile internaționale, își continuă angajamentul de a oferi suport pentru reabilitarea spațiilor de studiu din cadrul Gimnaziului „Taras Șevcenko”.

Viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici a efectuat o vizită la Gimnaziu, împreună cu reprezentanții partenerilor de dezvoltare.

,,În cadrul acestei vizite am prezentat necesitățile curente ale instituției și am discutat despre planurile de modernizare. Ne angajăm să asigurăm condiții optime de învățare pentru toți elevii, inclusiv pentru copiii refugiați”, a menţionat Angela Cutasevici.

Până la data de 25 august 2024, vor fi reabilitate capital sălile de la etajul I. De asemenea, în alte trei spații (Cabinetul Psihologului, Cabinetul Medical și un spațiu prietenos) vor fi efectuate lucrări cosmetice pentru a asigura un mediu educațional adecvat.

Administrația Gimnaziului „T. Șevcenko” a recepționat în perioada curentă 50 de cereri din partea familiilor refugiaților din Ucraina care doresc să-și înscrie copiii în clasa I.

În anul de studii 2024-2025, copiii din familii de refugiați vor învăța în limba ucraineană, inițiativă susținută activ de Primăria Municipiului Chișinău.