Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Regimentul de poliţie şi santinelă „SCUT”, la 16 ani de activitate

   6570

Primarul general interimar, Nistor Grozavu, a participat astăzi la festivitatea prilejuită de marcarea a 16 ani de la fondarea Regimentului de patrulă şi santinelă „SCUT". Cu această ocazie, poliţiştii de la Regimentul „SCUT" au prezentat o impresionantă demonstraţie de forţă.

Nistor Grozavu i-a felicitat pe colaboratorii instituţiei cu împlinirea a 16 ani de activitate, urându-le ca şi în continuare să poarte cu demnitate uniforma de poliţist. Primarul de Chişinău a subliniat că poliţiştilor de la „SCUT" le revine una din cele mai complicate sarcini - să asigure ordinea publică, siguranţa şi liniştea cetăţenilor. De asemenea, Nistor Grozavu şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu pregătirea profesională a tinerilor din poliţia municipală.

În altă ordine de idei, primarul interimar a menţionat că una din priorităţile Primăriei Chişinău este dotarea corespunzătoare a poliţiei, iar în acest scop anul trecut au fost achiziţionate 10 noi unităţi de transport, pentru prima dată în ultimii ani. În acest an, vor fi procurate alte 20 de maşini pentru poliţie.

De menţionat că Regimentul de poliţie şi santinelă „SCUT" este o subdiviziune a  Comisariatului General de Poliţie al municipiului Chişinău şi care face parte din cadrul poliţiei municipale. Activităţile de bază ale instituţiei sunt asigurarea şi menţinerea ordinii publice, prevenirea, curmarea şi descoperirea infracţiunilor de stradă, efectuarea măsurilor de profilaxie, curmarea şi descoperirea infracţiunilor şi contravenţiilor, dar şi menţinerea ordinii publice în timpul desfăşurării acţiunilor în masă în municipiul Chişinău. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău