Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sala de lectură germană din cadrul Bibliotecii municipale „B.P. Hasdeu” marchează 10 ani de la înfiinţare

   2969

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la manifestările prilejuite de marcarea a 10 ani de la deschiderea sălii de lectură germană din cadrul Bibliotecii municipale „B.P. Hasdeu”. 
Cu această ocazie, Dorin Chirtoacă a adresat un mesaj de felicitare vizitatorilor şi administraţiei sălii de lectură germană. Primarul general şi-a exprimat satisfacţia că Ambasada Germaniei contribuie la dezvoltarea democraţiei în R. Moldova. Edilul capitalei a subliniat că toate încep de la carte, iar prin intermediul unei săli de lectură pot fi soluţionate mai multe probleme existente în societate. De asemenea, Dorin Chirtoacă a spus că în activitatea sa încearcă să preia cât mai multe din experienţa Germaniei pentru organizarea  bunei administrări, în special în infrastructură şi construcţie. 
Prezent la manifestare, Excelenţa sa, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Germaniei în R. Moldova, Nicolaus von der Wenge Graf Lambsdorff, a apreciat activitatea sălii de lectură germană şi a menţionat că prin intermediul acesteia se transmite o imagine deschisă a Republicii Federale Germania. Excelenţa sa a mai afirmat că deşi la Chişinău nu avem o reprezentanţă a Institutului Goethe, Ambasada Germaniei în R. Moldova susţine şi dezvoltă relaţiile culturale cu ţara noastră. Nicolaus von der Wenge Graf Lambsdorff a ţinut să aducă cuvinte de recunoştinţă profesorilor de limbă germană din Chişinău, subliniind că prin efortul lor a fost posibilă deschiderea şi buna funcţionare a sălii de lectură. 
La rândul ei, şefa Direcţiei Cultură a municipiului Chişinău, Lucia Culev a specificat că în aceşti 10 ani sala de lectură s-a transformat într-un adevărat centru de cultură germană. Iar Valentina Turvinenco, şefa sălii de lectură germană a remarcat că instituţia a devenit un partener pentru elevii şi studenţi care studiază această limbă. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău