Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sancţiuni pentru responsabilii din cadrul Regiei Transport Electric şi Direcţia generală transport public

   2963

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a dispus sancţionarea responsabililor din cadrul ÎM „Regia Transport Electric Chişinău" şi Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, ca urmare a producerii accidentului cu implicarea unui troleibuz de rută, care a avut loc pe data de 2 februarie a.c., pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. În urma acelui incident, roata unui troleibuz de pe ruta nr. 22 s-a desprins şi a căzut pe un automobil.

Potrivit edilului-şef al Chişinăului, mecanicul Parcului de troleibuze nr. 1, directorul Parcului de troleibuze nr. 1, Directorul General al Regiei Transport Electric Chişinău şi vicedirectorul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie vor fi sancţionaţi administrativ, prin aplicarea unei mustrări, pentru neîndeplinirea atribuţiilor pentru prevenirea accidentului, dar şi pentru lipsa de acţiuni, ca urmare a producerii accidentului. În privinţa şoferului de troleibuz, va fi luată o decizie abia după efectuarea anchetei de serviciu. De asemenea, Dorin Chirtoacă a cerut ca Regia Transport Electric să acorde despăgubirile necesare proprietarului automobilului care a fost accidentat.  

În cadrul şedinţei operative de la Primărie, directorul general al Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci a informat că accidentul s-a produs din cauza stării tehnice a unităţii de transport. Aceeaşi concluzie a fost exprimată şi de către şeful poliţiei municipale, Silviu Muşuc.

Ordinul nr. 45 al Regiei Transport Electric din 02 februarie 2013 "Cu privire la instituirea comisiei de cercetare a accidentelor rutiere cu troleibuzele nr. 3719 şi nr. 1247"

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău