Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şefa Direcţiei educaţie din sectorul Ciocana a fost eliberată din funcţie

   2455

Funcţionara Tatiana Crijanovschi, şefa Direcţiei educaţie, tineret şi sport a sectorului Ciocana, a fost eliberată din funcţie, în conformitate cu prevederile Codului Muncii, pentru abuz în serviciu. 
Pe parcursul lunii august 2009, funcţionara a folosit automobilul de serviciu în scop personal, deplasându-se de mai multe ori peste hotare, în Ucraina. Acest fapt a fost confirmat şi de către Serviciul Vamal al R. Moldova. Deşi la început, într-o notă explicativă a negat folosirea maşinii de serviciu în scop personal, ulterior Tatiana Crijanovschi a recunoscut abuzul său. 
După cum a menţionat în cadrul şedinţei operative de la Primărie primarul general Dorin Chirtoacă, şefa Direcţiei educaţie, tineret şi sport a sectorului Ciocana a fost eliberată din funcţie, potrivit prevederilor Codului Muncii. În acelaşi timp, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a pornit o cauză penală pe marginea acestui fapt. 
La finele anului trecut, alţi doi funcţionari din cadrul serviciilor municipale, ex-vicepretorul sectorului Centru, Petru Budurin şi ex-şeful Întreprinderii municipale pentru servicii locative a sectorului Centru, Valeriu Tudose, la fel au fost eliberaţi din funcţie pentru abuz în serviciu. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău