Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale au activat pe tot parcursul nopţii pentru curăţarea drumurilor

   2774

Serviciile municipale au activat pe tot parcursul nopţii pentru combaterea efectelor ninsorilor. Regia de deservire a drumurilor a intervenit în orele de noapte cu 73 de maşini specializate, care au curăţat străzile principale din capitală. Au fost presuraţi 470 metri cubi de material antiderapant. 

De asemenea, Direcţia locativă şi amenajare a efectuat lucrări de desăpezire în cartiere şi pe trotuarele din oraş. Curăţarea zăpezii în curţi şi accesul la blocuri va continua şi în această noapte. 

15 autopatrule ale Poliţiei Rutiere sunt responsabile de fluidizarea traficului şi facilitarea circulaţiei transportului în locurile mai aglomerate. La nivelul municipiului nu există blocaje. De asemenea, transportul public urban circulă conform graficului, în condiţiile de iarnă.  

Şi în continuare se va interveni pentru curăţarea zăpezii care se depune şi presurarea materialului antiderapant pe străzile principale, precum şi pe cele secundare, curăţarea căilor de acces din cartiere, trotuarelor şi a staţiilor de aşteptare a transportului urban. 

Primăria municipiului Chişinău face apel către şoferi să-şi adapteze maşinile la condiţii de iarnă, să fie prudenţi, dar şi să parcheze regulamentar, astfel încât arterele să nu fie blocate de autoturisme lăsate pe carosabil. Administraţia capitalei cere agenţilor economici să curăţe zăpada din faţa sediilor în care activează.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău