Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale au intervenit în peste 600 de adrese la lichidarea consecințelor furtunii din 11 spre 12 iunie, a. c.

   700

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale specializate au intervenit în peste 600 de adrese pentru lichidarea consecințelor furtunii din 11 spre 12 iunie 2024, însoțită de averse și vânt puternic, care a provocat diverse daune pe teritoriul capitalei: rupturi de crengi și arbori verzi doborâți, deteriorarea de mașini și acoperișuri, rupturi ale conductorilor electrici, acumulări de ape în zonele joase etc. Subiectul a fost abordat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Primarul General, Ion Ceban, a declarat că serviciile gospodărești din subordinea municipalității și-au făcut munca așa cum se cuvine, de la primele ore de producere a intemperiilor, pentru remedierea situațiilor problematice, în pofida criticilor aduse de anumiți internauți. Edilul a specificat că niciun oraș nu poate face față căderilor masive de precipitații, iar asemenea situații la noi se produc de 4-5 ori pe an.

„Probleme au fost în toată țara, dar anumite instituții media nu au relatat despre ele. Nu au vorbit nici despre case și drumuri inundate sau distruse, dar nici dacă oamenii au fost ajutați. Nu au vorbit nici despre sutele de suprafețe de culturi agricole compromise, nici despre sistemele antigrindină, care au costat milioane de lei și dacă ele funcționează sau nu”, a adăugat Ion Ceabn.

Angajaţii întreprinderilor municipale au fost antrenaţi practic non-stop la lichidarea consecinţelor ploii puternice şi a vântului, având în vedere că situaţia a fost una critică, iar lucrările de remediere a situației pe teren vor continua şi pe parcursul săptămânii curente. Urmează intervenţia pe încă 70 de adrese.

Primordial s-a intervenit la curățarea zonelor afectate de masa lemnoasă și crengi din sute de adrese, cu evacuarea ulterioară a deșeurilor vegetale din curţi de blocuri, de pe carosabil sau din curțile instituţiilor educaţionale şi medicale.

Cele mai afectate de intemperii au fost sectoarele Botanica, Buiucani şi Centru.