Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia în Chişinău, ca urmare a ploii torenţiale din 10 iulie

   2335

Primăria municipiului Chişinău informează că în rezultatul ploii torenţiale din seara zilei de ieri, 10 iulie a.c., în Chişinău pe 23 de adrese au fost doborâţi sau au fost parţial afectaţi de vânt copacii.

Cel mai afectat a fost sectorul Buiucani al capitalei. Astfel, pe str. Buiucani, 3, în urma vântului puternic s-a prăbuşit un acoperiş de ardezie, care a căzut peste 3 automobile, iar pe str. Lăpuşneanu, 10, a fost avariat acoperişul unei case cu 2 nivele.

Ca urmare a intervenţiei operative a serviciilor municipale, în mare parte s-a reuşit deja înlăturarea consecinţelor furtunii. Începând cu seara zilei de ieri, angajaţii Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi şi ai Regiei locativ-comunale lucrează în teren la reparaţia acoperişurilor avariate şi la evacuarea arborilor căzuţi, pe adrese indicate de cetăţeni.

De asemenea, Regia „Exdrupo" a efectuat lucrările de curăţare a străzilor şi a finisat deja transportarea nămolului şi a deşeurilor aduse de ape. Aseară, în timpul ploii, probleme privind circulaţia rutieră şi funcţionarea canalizării pluviale au fost înregistrate pe Calea Ieşilor şi pe str. I. Creangă. Pe adresele menţionate situaţia a fost normalizată după curăţarea gurilor de canalizare. Pe parcursul dimineţii au fost reparate şi reţelele electrice care au fost afectate.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău