Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Specialiștii subdiviziunilor municipale au desfășurat activități de informare a populației despre serviciile prestate de către APL Chișinău, în cadrul Festivalului „Te salut, Chișinău!”

Specialiștii subdiviziunilor municipale au desfășurat activități de informare a populației despre serviciile prestate de către APL Chișinău, în cadrul Festivalului „Te salut, Chișinău!”

   464

Sute de oameni au vizitat standurile direcțiilor și întreprinderilor municipale, amenajate pe strada pietonală „Eugen Doga”, în cele două zile ale Festivalului „Te Salut, Chișinău!”, care a ajuns la cea de-a IV-a ediție.

Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a Municipiului Chișinău a creat o lume plină de culoare și creativitate la atelierele de creație pentru copii.

Cei mici au avut ocazia să-și exprime imaginația și să participe la diverse ateliere interactive, cum ar fi „Te iubesc, Chișinău!” și „Dăruim o floare pentru Chișinău”.

Pe parcursul a două zile, mascotele au făcut poze cu copiii, iar expoziția cu lucrările elevilor de la Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev” a încântat privirile tuturor.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei Municipiului Chișinău, împreună cu Centrele extrașcolare din subordine, au organizat pe aleea din bd. Grigore Vieru, diverse activități.

În cadrul evenimentului copiii și tinerii au avut oportunitatea de a practica arta croșetatului, precum și de creare a bijuteriilor, au confecționat aplicații din hârtie și din alte obiecte decorative.

Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului la fel și-a prezentat serviciile și programele prestate copiilor în dificultate, din Capitală.

Oportunitățile educaționale disponibile în cadrul Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților, au fost prezentate la cortul amenajat pe strada pietonală.

Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău a venit la Festivalul „Te Salut, Chișinău”, 2024 cu materiale informative despre istoria și evoluția Capitalei.

Reprezentanții  S.A. „Apă-Canal Chișinău”, au prezentat celor veniți la stand funcțiile vacante, înregistrate în prezent, dar și condițiile de ocupare a acestora. Mai mult decît atât, angajații delegați au reușit să colecteze zeci de CV-uri, iar ulterior, cu cei care întrunesc toate condițiile necesare, se vor stabili interviuri de angajare.

De asemenea, vizitatorii standului au primit răspunsuri la întrebările adresate specialiștilor ACC cu privire la activitatea întreprinderii, procesele tehnologice la care este supusă apa. Aceștia au fost familiarizați și cu documentele necesare pentru a încheia contracte directe cu Operatorul, modalitatea, dar și actele necesare pentru branșarea la serviciile de apă și canalizare.

Cortul Î.M. Regia „Autosalubritate” a fost vizitat de sute de cetățeni, care au fost informați de către specialiști despre cele mai mari proiecte implementate în domeniul gestionării deșeurilor municipale, inclusiv proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de Primăria Municipiului Chișinău și investitorii internaționali, precum și despre regulile privind sortarea deșeurilor la sursă și multiplele beneficii ale reciclării.

Totodată a fost organizat un program distractiv și educativ pentru copii: Masterclass despre sortarea deșeurilor la sursă; Jocuri interactive; Stand de face painting - pentru a aduce zâmbete și a colora și mai mult atmosfera festivalului.

Specialiștii din cadrul subdiviziunilor Primăriei Chișinău vor fi prezenți pe strada pietonală și pe bd. Grigore Vieru, la Festivalul „Te Salut, Chișinău!” și duminică, 21 iulie, cu începere de la ora 17.00.

Festivalul „Te salut, Chișinău!”, organizat de Primăria Chișinău cu ocazia aniversării a 588 de ani de la prima atestare documentară a orașului.