Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Subdiviziunile Primăriei au început reabilitarea zonei de odihnă de la Vadul lui Vodă

   2992

Primarul general Dorin Chirtoacă împreună cu responsabili din cadrul serviciilor municipale au efectuat o vizită de inspectare a zonei de odihnă inundate de la Vadul lui Vodă. 


 


Au fost vizitate mai multe staţiuni de odihnă şi inspectată plaja de la Vadul lui Vodă.  Şase echipe de muncitori ai Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi au început curăţarea teritoriului, defrişarea copacilor, strângerea gunoaielor. De luni, în zona de odihnă de la Vadul lui Vodă,  vor fi antrenaţi peste o sută de angajaţi ai Spaţiilor Verzi. „La moment sunt adunaţi şi transportaţi copacii doborâţi, iar cei care riscă să cadă sunt defrişaţi”, a spus Eliferie Haruţa, şeful Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi. 


 


Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a menţionat că prima problemă care trebuie soluţionată după salubrizarea teritoriului este pomparea apei din zonele unde nu s-a retras. O parte din banii necesari pentru reorganizarea zonei vor fi alocaţi din bugetul serviciilor municipale pentru cheltuieli curente, a menţionat Dorin Chirtoacă.  


 


Primarul mun. Chişinău a mai spus că este necesară respectarea standardelor de construcţie în zona de odihnă pentru a diminua în viitor consecinţele nefaste ale inundaţiilor. Dorin Chirtoacă a menţionat că Primăria este receptivă la toate solicitările din partea agenţilor economici şi va facilita deschiderea zonelor cât mai curând. 


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău