Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Tudor Gheorghe aduce pe scena de la Chişinău “Al cincilea anotimp - femeia”

   3814

Interpretul român, Tudor Gheorghe va susţine astăzi la Palatul Naţional un spectacol de poezie cântată, românească, cu genericul „Al cincilea anotimp-femeia", eveniment organizat cu suportul Primăriei Municipiului Chişinău.

Pe scenă vor intra circa 80 de muzicieni, Tudor Gheorghe fiind însoţit de Orchestra Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova", condusă de maestrul Gheorghe Mustea şi Capela Corală „Moldova", conducător artistic - Valentin Budilevschi.

În conferinţa de presă de dinaintea concertului, maestrul Tudor Gheorghe ne-a promis că aduce publicului din capitală o selecţie de poezie frumoasă, o muzică inspirată şi foarte mult suflet în evoluţa sa.

Artistul de peste Prut dedică actualul său spectacol femeii şi feminităţii, considerând că în această perioadă de tranziţie, fiinţa care suferă cel mai mult de ceea ce se întâmplă este femeia: cea tânără - în căutare de afirmare, femeia-profesoară, femeia-medic, femeia soţie şi mamă, îngrijorată de soarta familiei sale şi a copiilor ei... Astfel, Tudor  Gheorghe consideră că merită suferinţa femeii un omagiu şi asta va vedea publicul pe 8 aprilie.

Maestrul a inclus în programul său câte un cântec din fiecare anotimp al anului, precizând spre exemplu, că la anotimpul: primăvara, nu va lipsi piesa „Au înnebunit salcâmii", pe versurile poetului basarabean Arhip Cibotaru, care a devenit şlagăr în România.

În spectacolul de la Palatul Naţional vor mai răsuna poeme despre mamă, scrise de Mircea Micu, şi Grigore Vieru, despre femeie - scrise de Ion Pillat şi Tudor Arghezi; poeme de Romulus Lupescu etc.  

La conferinţa de presă a lui Tudor Gheorghe a fost prezent şi primarul general, Dorin Chirtoacă. Edilul capitalei i-a oferit maestrului un buchet de trandafiri albi, mulţumindu-i că aduce mesajul creaţiei sale şi la Chişinău. Ascultându-l pe artist, care spunea că muzica românească este simplă şi cinstită, Dorin Chirtoacă şi-a exprimat dorinţa că aceste cuvinte să se fie valabile şi în celelalte domenii ale existenţei noastre.

Concertul lui Tudor Gheorghe, „Al cincilea anotimp-femeia" este programat pentru ora 19.00.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău