Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Veteranii Armatei Române, în pelerinaj la mănăstirile din Moldova şi Bucovina

   2866

Primăria Municipiului Chişinău, în colaborare cu Ministerul Apărării din Republica Moldova şi Mitropolia Basarabiei şi Bucovinei, a organizat un pelerinaj la mănăstirile din Moldova şi Bucovina pentru un grup de 13 veterani, care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, în Armata Română. Pelerinajul a avut loc la cele mai reprezentative mănăstiri din judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Neamţ.

De asemenea, la Casa Armatei din Iaşi a avut loc o întâlnire a ministrului Apărării Naţionale din România, Gabriel Oprea, cu veteranii de război din Republica Moldova. La întrevedere au mai participat Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Vitalie Marinuţă, ministrul Apărării din Republica Moldova, Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, membri ai Parlamentului României.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a înmânat medaliile „Virtutea Militară”, clasa I, cu însemne pentru militari, conferite de preşedintele României, Traian Băsescu, şi albumul omagial „România” veteranilor de război Nicolae Beldiman, Ioan Bostan, Igor Burcă, Filip Cramarciuc, Petru Ciobanu, Gheorghe Codiţă şi Ivan Luchiţă. De asemenea, ministrul a oferit albumele omagiale „România” veteranilor Simion Vârlan, Nicolae Lupan, Pavel Lozovan, Ion Bulat, Gheorghe Curmei şi Eugen Semeniuc. Medaliile şi albumele au fost acordate  în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredinţate în cadrul Armatei Române, în cel de-al Doilea Război Mondial.

Întâlnirea cu veteranii de la Casa Armatei din Iaşi a avut loc la iniţiativa primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău