• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Viceprimarul Angela Cutasevici a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Regional pentru Europa și Asia Centrală al ONU pentru Reducerea Riscului de Dezastre (UNDRR)

Viceprimarul Angela Cutasevici a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Regional pentru Europa și Asia Centrală al ONU pentru Reducerea Riscului de Dezastre (UNDRR)

   653

Viceprimarul Angela Cutasevici a avut o întrevedere cu Șeful Oficiului Regional pentru Europa și Asia Centrală al Oficiului ONU pentru Reducerea Riscului de Dezastre (UNDRR).

Subiectul discuțiilor au vizat etapele de aprobare și implementare a Strategiei de Reziliență Urbană pentru municipiul Chișinău pentru perioada 2024-2030, elaborată cu sprijinul UNDRR.

„Strategia elaboratǎ în anul 2023, include un plan de acțiuni axat pe consolidarea guvernanței orașului, îmbunătățirea infrastructurii critice și creșterea rezilienței societății. Documentul a fost consultat în mai multe etape și a primit avizele subdiviziunilor structurale ale Primăriei, precum și din partea mai multor entități naționale și internaționale.

Documentul urmeazǎ a fi completat, conform recomandărilor de rigoare. Ulterior, va fi înaintat pentru aprobare în Consiliul Municipal Chișinău”, a menţionat Angela Cutasevici.

Echipa UNDRR a felicitat APL Chișinău pentru dezvoltarea Strategiei de Reziliență, cât şi pentru angajamentul demonstrat de Primărie în această inițiativă.

Totodată, UNDRR și-a arătat disponibilitatea colaborării cu echipa Primăriei pentru a asigura implementarea cu succes a Strategiei, bazându-se pe procesele UNDRR, cum ar fi revizuirea cheltuielilor bugetare aplicabile la nivel local și pe instrumentele mai largi ale inițiativei Making Cities Resilient 2030.

În anul 2020, Chișinăul a devenit primul municipiu din Republica Moldova care s-a alăturat inițiativei Biroului Națiunilor Unite pentru Reducerea Riscului Dezastrelor - Orașe reziliente 2030.