Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Viceprimarul Ilie Ceban participă la „European Urban Resilience Forum” și „Valencia Cities Climate Week”, desfășurate la Valencia, Spania

   678

Viceprimarul Ilie Ceban, reprezintă, zilele acestea, Primăria Chișinău la două evenimente majore, „European Urban Resilience Forum” și „Valencia Cities Climate Week”, care sunt desfășurate la Valencia, Spania.

Evenimentele enunțate au reunit lideri locali, experți și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, pentru a discuta și a împărtăși soluții inovatoare privind reziliența urbană și acțiunile climatice.

De asemenea, viceprimarul a avut și o discuție cu primarul de Valencia, María José Català Verdet, căreia i-a mulțumit pentru colaborarea în domeniul startup-urilor și pe care a invitat-o la Forumul Economic de la Chișinău.

Ilie Ceban a prezentat la cele două evenimente proiectele de succes implementate de Primăria Chișinău, subliniind măsurile adoptate de municipalitate pentru reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea eficienței energetice.

Mai mult, viceprimarul a stabilit oportunități de colaborare și finanțare pentru viitoarele proiecte din Chișinău cu reprezentanții altor orașe și organizații internaționale.

La „European Urban Resilience Forum” și „Valencia Cities Climate Week” participă mai mulți primari și viceprimari din Republica Moldova, membri ai Convenției Primarilor pentru Energie și Climă.

Cheltuielile legate de vizita viceprimarului Ilie Ceban, la Valencia au fost asigurate de Convenția Primarilor pentru Energie și Climă.